Община Бяла, Русенско, ще изтегли заем от 3,5 млн. лева за осъществяването на проект за ремонт на болницата.

Община Бяла, Русенско, ще изтегли заем от 3,5 млн. лева, за да се разплати по осъществяването на проект „Преоборудване с медицинска апаратура, ремонт и мерки по енергийна ефективност за МБАЛ „Ю. Вревская“ ЕООД Бяла“, преди да си възстанови разходите от управляващия орган по оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.“. Това съобщиха от кметството в града.

Кредитът ще е от „Фонд за органите на местното самоуправление в България – ФЛАГ“. Решението за поемането на дългосрочен общински дълг бе взето от общинския съвет на 21 декември м. г., а на заседанието през септември т.г. бе изменено и допълнено с две позиции. Така договорите за заем от ФЛАГ ще са два – първият ще бъде за мостово финансиране до 3 239 264,91 лева, а вторият ще бъде за финансиране на обствено участие по проекта в размер до 273 918,09 лева.

Заемът от ФЛАГ ще е за 36 месеца. Главницата за единия ще се покрива директно чрез плащанията от Управляващия орган на оперативна програма „Регионално развитие“, а кредитът за финансиране на собственото участие на Общината по проекта – чрез собствени бюджетни средства.

Русе, 9 октомври /Мартин Пенев, БТА/

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Вашият коментар